Thursday, July 30, 2009

Confitures: ça marche aussi à DC

De retour à DC, tentative de fabrication de confitures maison - à plus petite échelle, bien entendu... L'expérience est concluante! Après une réussite avec la fraise, nouvel essai à la cerise: ça prend un peu plus de temps avec le dénoyautage.


Avec à peu près 2 kg de fruits, on remplit l'équivalent de 6 ou 7 pots "Bonne Maman" standard. Il n'y a plus un pot vide dans nos placards, mais on va se régaler!

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Wednesday, July 15, 2009

Another kind of Bastille Day

This year I traded canapés and cheese platters at the embassy for a horse show and fireworks in the historical Citadel of Blaye...


The attendance definitely matched that of the embassy, the firemen's ball heated up the atmosphere, and the fireworks were quite impressive:

It was a lot of fun, with typical nougats de Montélimar adding a gastronomic touch to the evening.

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Monday, July 13, 2009

Country life

Oh, the smell of warm fruits cooking in the giant jam pan!


And the modus operandi is pretty straight forward: mix the fruits with half their weight in sugar, simmer for 3/4 hours and stir regularly...


Fill pots, close while hot and let cool upside down.

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