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Chocolate truffles
Truffes au chocolat

Ingredients: Ingredients:

- 300 g. chocolate
- 100g. butter
- 125g. sugar
- milk + 1 oz. heavy cream
- 2 egg yolks
- cocoa powder, or coconut shevels
- brandy

- 300 g. chocolat à cuire
- 100g. beurre
- 125g. sucre glace
- lait + 4cl.crème fraiche
- 2 jaunes d'oeuf
- chocolat en poudre Van Houten, ou noix de coco rapée...
- Armagnac, cognac ou rhum...
Directions: Préparation:

Put chocolate and a dash of milk in a heavy bottomed saucepan, and gently melt until smooth.
Add butter cut in medium pieces, and carefully mix. Then, add egg yolks and heavy cream. Mix vigourously.
Finally add sugar and brandy.
Cover and refrigerate until completely chilled. (~2 hours)
Scoop out balls about 1" in diameter and roll quickly between palms to form smooth balls. (the heat of your hands will melt truffles, so try to work quickly.)
Roll truffles in either chocolate or coconuts.
Thought I don't think they will sit for so long, truffles can be stored in the refrigerator for up to three weeks.

Casser le chocolat en morceaux, et faire fondre dans une casserole à feu doux avec un peu de lait.
Incorporez le beurre, les jaunes d'oeuf et la crème fraiche.
Ajoutez enfin le sucre glace et l'armagnac.
Couvrez et mettez la pâte au réfrigérateur jusqu'à ce qu'elle ait épaissi et durci (~2 heures)
Prélevez des portions de pâte à la petite cuiller, et roulez-les entre vos paumes pour faire des boules. (faites vite, car la pâte se réchauffe au contact de la main...)
Roulez les truffes dans la poudre de chocolat ou de coco.
Les truffes vont certainement être dévorées en un rien de temps, mais à toute fin utile, elles se conservent 3 semaines au réfrigérateur.



Janvier 2003